Naar inhoud

Diefstalverzekering? Gelukkig wel! 

Er wordt op klaarlichte dag ingebroken bij Sabine thuis. Ze vertelt over wat haar gebeurde. En hoe ze ermee omging.
24 december 2020

Het gebeurde ergens tussen 12.00 en 13.00 uur ’s middags. Midden op de dag werd er ingebroken bij Sabine thuis. De ravage is enorm en de schade ook. Gelukkig heeft Sabine een goede inboedelverzekering en is ze verzekerd voor diefstal. Wat haar precies overkwam en hoe ze het in goede banen wist te leiden? Dat vertelt ze graag aan andere FBTO-klanten.

Ingebroken! En dan?

“Ik kwam terug van mijn lunchwandeling”, begint Sabine haar verhaal. “Toen ik bij de voordeur aankwam, leek er op het eerste gezicht niets aan de hand. Tot ik de krassen aan de zijkant van de deur zag.” Sabine woont in een jaren-30-huis in Leiden. “Ik had het goed op slot gedraaid, met de gedachte dat het dan wel goed beveiligd zou zijn. Juist omdat het een oud huis is, heb ik het extra goed beveiligd.”

Het blijkt niet voldoende. De dieven zijn via de voordeur het huis binnengekomen. “Dan schrik je behoorlijk”, knikt Sabine. “Het 1e wat ik deed, was checken of mijn waardevolle spullen er nog waren. Voor mij zijn dat vooral fotoalbums en een harde schijf. Dat is voor dieven niet veel waard, dus het lag er nog.”

Aangifte doen van inbraak bij de politie

Nadat ze heeft gecheckt of haar waardevolle spullen er nog zijn, belt Sabine de politie. “Om aangifte te doen, maar ook om te vragen wat er moest gebeuren. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt dus ik had geen idee.” De politie komt direct langs om de situatie te bekijken en sporen te zoeken. “Ze zijn de hele straat langs gegaan om te vragen of iemand iets had gezien. Het was immers midden op de dag dus hartstikke licht buiten.”

Bewijs voor de verzekering

Na het bezoek van de politie, maakt Sabine zoveel mogelijk foto’s van de situatie in huis. “Terwijl de politie bezig was met het onderzoek, heb ik FBTO gebeld. Daar heb ik een diefstalverzekering. Zij gaven mij de tip om zoveel mogelijk bewijzen te verzamelen.” En dus maakt Sabine foto’s van de woonkamer en keuken. “Naar boven zijn ze niet eens gegaan, waarschijnlijk omdat ze daar geen tijd voor hadden.”

Al snel komt er een schade-expert op bezoek bij Sabine om de schade te bepalen. “Een heel aardige vrouw. Ze luisterde goed naar mijn verhaal en schreef alles op dat er volgens mij miste. Zoals een fotocamera, mijn laptop en wat kleine elektronische apparaten die ik net had gekocht. Ze hebben nog geprobeerd de tv mee te nemen, maar die zat goed vast aan de muur.”

Kosten vergoed na diefstal

Inmiddels heeft Sabine haar huis weer helemaal opgeruimd. En – belangrijker nog – heeft ze de schade vergoed gekregen. “Ik kreeg zelfs een bedrag om de sloten te vervangen! Dat was wel nodig, omdat ze het slot kapot gemaakt hebben. En je wilt natuurlijk niet dat ze terugkomen.”

Je hoopt dat je hem nooit nodig hebt, maar als er toch wordt ingebroken? Dan is het zeker fijn om een diefstalverzekering te hebben! Wil je weten hoeveel dat kost? Bereken je premie en je weet het binnen 2 minuten. Extra handig: je kunt de verzekering direct online afsluiten.

Misschien vind je dit ook interessant...