Naar inhoud

Opstalverzekering afsluiten

Met een opstalverzekering verzeker je jouw koophuis tegen schade door brand, noodweer, waterschade en inbraak. Jij bepaalt hoe je je huis verzekert.

  • Zelf je eigen risico kiezen
  • Ook je tuin en bijgebouwen verzekerd
  • 24/7 schade melden

Dit vergoedt de opstal­verzekering

De opstalverzekering keert een bedrag uit dat nodig is om je huis te repareren. Of opnieuw te bouwen. Lees wat er wel en niet verzekerd is.
Bekijk ook de polisvoorwaarden. Daarin lees je precies wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Beetje onhandig? Kies de module All risk

Onze aanvullende modules bieden extra zekerheid. Liever een lagere premie? Kies dan zelf een hoger eigen risico tot € 300,- of bekijk onze FBTO Basis Opstalverzekering.

Extra premievoordeel?

Premievoordeel in ruil voor een vast eigen risico van € 500,-. Klinkt goed? Bekijk de FBTO Basis opstalverzekering.

Schade aan je huis?

Waterschade of blikseminslag. Er kan zomaar wat gebeuren. Gelukkig kun je bij schade altijd op ons rekenen.

Hoogte vergoeding

Een gaslek in huis, waterschade in je badkamer of zonnepanelen met hagelschade. Ontdek wat je vergoed krijgt.  
Meer over de vergoeding

Herbouwwaarde

Je verzekert je huis voor het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen: de herbouwwaarde. Meer over herbouwwaarde

Veelgestelde vragen

Nee, schade aan glas is niet verzekerd met de module All risk. Je kunt schade aan je glas verzekeren met de module Glas van de opstalverzekering.

Ja, je recreatiewoning en stacaravan kun je ook verzekeren met de FBTO Opstalverzekering. Soms gelden iets andere voorwaarden dan bij een woonhuis. Lees hiervoor de polisvoorwaarden.

Ja, een huis dat je verhuurt kun je ook verzekeren met de FBTO Opstalverzekering. Er gelden wel extra voorwaarden. Je hebt bijvoorbeeld een schriftelijke huurovereenkomst nodig. Check de polisvoorwaarden om te lezen hoe het precies zit.

Op het schadeaangifteformulier vul je in wat de schade is. We overleggen vervolgens met je hoe we de schade vaststellen. Soms kun je de schade laten zien. Bijvoorbeeld met nota's, bankafschriften of foto's. Soms schakelen we een onafhankelijke expert in. Hij bepaalt dan samen met jou hoeveel schade je hebt. 

Lees meer over vergoedingen.

Je kunt het bedrag aanpassen in MijnFBTO.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Misschien vind je dit ook interessant...

Anderen bekeken ook...