Naar inhoud

Mobieltje in buitenland: roam like at home

27 juni 2017

Sinds deze maand kost internetten, bellen en sms’en binnen de EU niets extra. De roamingkosten zijn afgeschaft . Brussel noemt dit “Roam like at home”. Bellen, sms'en en internetten kost daardoor op een Italiaanse camping, aan de Franse kust of in Griekenland hetzelfde als thuis.

Geen zweethandjes meer

Dus: ga je dit jaar op vakantie naar een EU-land? Dan kun je je mobieltje zonder zweethandjes gebruiken. Want je hoeft er niet over in te zitten dat er bij thuiskomst een extra dikke rekening wacht. Door Europese regelgeving mogen telecomproviders geen extra geld meer vragen voor het online zijn in andere EU-landen.

Waar moet je op letten?

De kosten voor bellen in het buitenland zijn afgeschaft. Maar vanuit je eigen land naar een buitenlands nummer bellen kost nog steeds extra geld. Voorbeeldje, je bent onderweg naar je vakantiebestemming en wilt de camping laten weten hoe laat je er ongeveer bent. Je betaalt dan nog steeds extra. Tip: wacht tot je de Nederlandse grens over bent. Vanuit België of Duitsland betaal je dan geen extra kosten.

Hoe zit het precies met je data- en belbundel?

Heb je in Nederland een bundel voor onbeperkt bellen en SMS’en? Dan geldt dat in de EU ook. Voor abonnementen met onbeperkt internet heeft Brussel een uitzondering gemaakt. Jouw provider hoeft je geen onbeperkte data in de hele EU te geven. Weten hoe dit precies zit bij jouw provider? Vraag het ze voordat je op vakantie gaat.

Geen Wi-Fi? Toch Dokter op Zak!

Binnen de EU dus niet meer op zoek naar een Wi-Fi spot. Maar gewoon internetten zoals je in Nederland gewend bent! Heb je een FBTO Zorgverzekering? En wil je bij een klein medisch ongemak op je vakantieadres een gesprekje met FBTO’s Dokter op Zak? Geen probleem. Dat kost dus niets meer extra!

Download de Dokter op Zak app

Heb je een FBTO Zorgverzekering? Download snel de gratis app Dokter op Zak in de Google Play Store of App Store. Daarna beveilig je de app met een persoonlijke pincode. Je kunt direct je vraag stellen. Bekijk ook de gebruikersvoorwaarden (pdf) van de Dokter op Zak app.

Misschien vind je dit ook interessant...