Naar inhoud

Oranje boven! Wat doe jij op Koningsdag?

25 april 2016

Woensdag 27 april is het Koningsdag. Dit jaar viert de koninklijke familie deze heugelijke dag in Zwolle! Wat zijn jouw plannen? Sta je in Zwolle vrolijk mee te zwaaien? Ga je op zoek naar een juweel van onschatbare waarde op de vrijmarkt? Misschien kunnen we je aan tips en inspiratie helpen met deze koninklijke idee├źn.

Verkoop je oude inboedel op straat

Het is een klassieker: de vrijmarkt! Maar hoe val je op tussen al die kleedjes bezaaid met rommel en prullaria? We vroegen een paar medewerkers van FBTO naar hun verkooptips:

  • Vergeet het kleedje op de grond! Niet iedereen houdt ervan om de hele dag krom over de vrijmarkt te lopen. Leg dat kleedje gewoon lekker over een behangtafel heen.
  • Spullen waar je zeker mee scoort op de vrijmarkt? Kinderkleding! Zijn je kinderen al wat ouder? Maar ligt de zolder nog vol met oude spullen? Je bent ze in no-time kwijt.
  • Have fun! Misschien wel de belangrijkste: heb plezier. Maak even een gezellig praatje met de mensen. Want weer of geen weer… Met een lach op je gezicht heb jij je oude inboedel zo verkocht.

De knotsgekke oranje-boven-wedstrijd

Houd de ultieme oranje-boven-wedstrijd! Dat doe je op deze manier: bepaal een budget, tijdslimiet en doel. Bijvoorbeeld: scoor binnen een half uur, voor een tientje, de meest gekke oranje-outfit! Of wat dacht je van: zorg voor zo veel mogelijk toeschouwers door een toneelstukje te improviseren. Wie verzint de leukste challenge? Je kunt het zo gek niet bedenken! Reken maar wel op buikpijn van het lachen.

Koningsdag in Leeuwarden

FBTO zou FBTO niet zijn als we geen koninklijke ideeën voor Leeuwarden zouden geven. Nu lijkt het weer voor woensdag een beetje tegen te vallen. Maar alleen al wegdromen bij het volgende idee is top! Lekker dobberen in de grachten van Leeuwarden tussen alle gezellige bootjes. Gewoon je eigen koelbox, hapjes & drankjes, muziek en vrienden meenemen! En vervolgens ’s avonds een dansje wagen op de Oldehoofsterkerkhof met artiesten als: ChildsPlay, Dani L. Mebius, De Vicq, F1rstman, Fedde le Grand.

Fijne Koningsdag!

Misschien vind je dit ook interessant...