Naar inhoud

Kortlopende basisreisverzekering 

Met de kortlopende reisverzekering ben je goed verzekerd als je op reis gaat. De verzekering geldt voor alle reizen in Nederland en in het buitenland. Je boekt minimaal 1 overnachting. Je moet van elke overnachting het boekingsbewijs, reserveringsbewijs of de rekening van de reisorganisatie of accommodatie aan ons kunnen laten zien. Je bent verzekerd vanaf het moment dat je uit huis vertrekt tot het moment dat je weer thuis bent voor bijvoorbeeld reisbagage, persoonlijke hulpverlening, aansprakelijkheid en reisdocumenten. Lees hieronder wat je precies vergoed krijgt met de kortlopende reisverzekering.

Reisbagage

Je krijgt maximaal € 2500,- per persoon. En je krijgt maximaal € 7500,- per polis. Je betaalt een eigen risico van € 100,- per polis per gebeurtenis. Contant geld is niet verzekerd. Je krijgt soms een maximaal bedrag vergoed. Bijvoorbeeld:

  • Brillen en contactlenzen zijn verzekerd tot € 250,- per reis
  • Fietsen zijn verzekerd tot € 500,- per reis
  • Fototoestellen, filmcamera’s, computers, laptops en dergelijke zijn verzekerd tot € 1250,- per reis
  • Mobiele telefoons zijn verzekerd tot € 250,- per reis

Ook tenten horen bij je bagage.

Persoonlijke hulpverlening

Je bent op reis in het buitenland. En er gebeurt iets met je waardoor je te maken krijgt met onverwachte kosten. Dan krijg je hulp van de FBTO Alarmcentrale. Zij regelen hulp voor je. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent in het buitenland. En je kan niet meer naar huis rijden. Dan regelt FBTO een bestuurder. Dit valt ook onder persoonlijke hulpverlening:

  • We regelen vervoer
  • We zorgen voor medische begeleiding die echt nodig is op de terugreis
  • We geven advies
  • We sturen medicijnen en hulpmiddelen op. De medicijnen en hulpmiddelen zelf betalen we niet. Let op! Bestel je zelf bijvoorbeeld medicijnen of hulpmiddelen? Dan kun je deze bestelling niet meer afzeggen. Je betaalt dit dan ook zelf.

Aansprakelijkheid

We vergoeden € 500,- voor schade aan je vakantieadres of de inventaris daarvan.

Reisdocumenten

We vergoeden de kostprijs.

Soms krijg je geen vergoeding

Soms ben je niet verzekerd. Omdat we vinden dat je zelf verantwoordelijk bent. Je bent bijvoorbeeld niet verzekerd:

  • Als je slordig met je bagage of reisdocumenten (zoals je paspoort) bent omgegaan of je telefoon op het strand hebt achtergelaten
  • Als de schade komt door bijvoorbeeld slijtage en ouderdom

Ook zijn er regels voor het bewaren van je spullen. Zo is je iPad alleen verzekerd in je handbagage. Ga je vliegen? Doe je iPad dus niet je koffer. Want dan ben je niet verzekerd. En gebruik altijd een hotelkluis voor het bewaren van waardevolle spullen of je reisdocumenten.

In de polisvoorwaarden van de tijdelijke reisverzekering lees je precies wat je wel en niet vergoed krijgt.

Je hebt eigen risico

Worden je spullen gestolen? Of gaat er iets kapot? Dan betaal je € 100,- per gebeurtenis. Dat is je eigen risico.

Kies de aanvullende modules die jij nodig hebt

Je kunt de kortlopende reisverzekering basispakket uitbreiden met 8 aanvullende modules. Zo verzeker je alleen wat jij nodig hebt. En betaal je niet teveel. Zet bijvoorbeeld de module Wereld aan. Dan ben je ook verzekerd in het buitenland. Ga je langer dan 60 dagen aaneengesloten op reis? Dan heb je de module Lang op reis nodig.

Documenten

Lees alles over de reisverzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.