Naar inhoud

Wintersport. Wat zijn de trends?

Besneeuwde bergtoppen, poederzachte pistes, gezellige après ski. Bekijk de trends voor dit wintersportseizoen.
1 februari 2016

Het wintersportseizoen is in volle gang! In december was het nog even spannend of op alle hotspots wel sneeuw zou liggen. Maar inmiddels zijn bijna alle bergtoppen wit gekleurd. De trends voor het wintersportseizoen 2016 lees je hier!

Oostenrijk is the place to be

Oostenrijk is het populairste vakantieland voor wintersporters. Ruim de helft van de Nederlandse wintersporters geniet in Oostenrijk van de knusse dorpjes, de gezellige après-ski en schnitzels. Frankrijk en Duitsland staan op plaats 2 en 3. Check je wel je reisverzekering voor je op wintersport gaat? Bij de FBTO Doorlopende reisverzekering zet je heel makkelijk de module Winter- en onderwatersport aan voordat je weggaat. Zet je de module aan? Dan ben je meteen verzekerd.

Skiën en wellness

In 2014 en 2015 werden er steeds meer wintersport groepsreizen georganiseerd. En ook in 2016 blijft dat een hit! Niks is gezelliger dan met een grote groep de piste op, en de skihut in! Daarnaast is de luxe wintersport ook populair. Denk aan een ruim appartement of chalet met comfortabele wellness-extra’s als een sauna, hottub of jacuzzi op je eigen balkon!

Experimenteren op de funslope

Steeds meer skigebieden laten een funslope bouwen. Het is een afgesloten parcours binnen het skigebied. Net zoals een freestylepark, crossparcours of racepiste. Maar dan nog leuker! Je volgt een vaste route waarin je verschillende obstakels tegenkomt. Denk aan kleine schansen, glijboxen, bruggen en tunnels. Het gaat er niet om dat je het snelst door het parcours komt, maar dat je plezier hebt! Have fun!

Oh, nog even het volgende! Ga je met de auto op wintersport? In sommige landen zijn winterbanden verplicht.

Misschien vind je dit ook interessant...