Naar inhoud

Wat een (vakantie)pech...

Hans, Inge en Ingeborg zijn onze grootste pechvogels. Ze krijgen een lekker luie Lamzac voor hun verhaal!
18 juli 2017

FBTO deed op haar Facebookpagina een oproep om vakantiepechverhalen te delen. Dat hebben ze geweten. Het leverde honderden reacties op! Check FBTO.nl

Hans: pijnlijke val met de fiets

Hans is net terug van (fiets)vakantie. Een reis die hij niet snel zal vergeten. Een fietstocht in Bretagne eindigde in het ‘maison medical’. Oorzaak: het zadel dat tijdens het fietsen afbrak. “Gelukkig reed ik niet hard”, vertelt Hans. “Ik had een flinke schaafwond aan de knie en de elleboog was tot op het bot ontveld”. De arts hechtte de wond wel erg zorgvuldig. Om de hechtingen eruit te halen waren maar liefst 3 assistentes nodig. Op het laatst moest de huisarts er aan te pas komen om met een mesje de laatste hechting te verwijderen. De kosten zijn inmiddels door FBTO overgemaakt. “Een snelle actie, dat moet worden gezegd.”

Ingeborg: dochtertje met arm in een vreemde knik...

Ingeborg uit Heerhugowaard kan ook meepraten over vakantiepech… “We zaten net 2 uur in ons huisje op een Deens vakantiepark toen ons dochtertje van 7 van een speeltoestel viel”, weet Ingeborg nog. “De arm zat in een wel heel vreemde knik. De huisarts was niet te bereiken. Dus 112 gebeld. En op naar het ziekenhuis. Een uur rijden, maar ons dochtertje hield zich super! In het ziekenhuis bleek de arm gebroken te zijn. Ze moest dezelfde nacht nog geopereerd worden. Dat duurde ruim 3 uur. Erg heftig voor haar. Ze kon natuurlijk niemand verstaan. Daarom mocht ik erbij blijven om te vertalen. De zenuwen in haar arm bleken beschadigd. Na een jaar met veel therapie (3× in de week fysiotherapie), veel doorzettingsvermogen en moed is haar arm weer goed en kan ze haar vingers weer gebruiken. “Ik ben zo trots op mijn kleine meid”, besluit Ingeborg. Tip: bel eerst de FBTO Alarmcentrale als je noodhulp nodig hebt op vakantie.

Inge: verloor caravan op de snelweg

Onderweg naar Duinrell met de caravan. Het ritje duurde niet lang. De caravan ging halverwege de rit z’n eigen gang: hij raakte tijdens de rit los van de auto. En belandde in de vangrail. Dag vakantie!

Lees meer pechverhalen op onze Facebookpagina.

We sturen Ingeborg, Hans en Inge een FBTO Lamzac. Om even uit te puffen van de pech.

Misschien vind je dit ook interessant...