Naar inhoud

Reis geboekt naar Egypte. Wat nu?

Piramides. De rode zee. Je kijkt uit naar je reis naar Egypte. Maar dan: onrusten. Krijg je de kosten van je reis terug?
16 augustus 2013

Je kijkt er al de hele zomer naar uit; de piramides van Gizeh, het graf van Toetanchamon in de Vallei der Koningen of heerlijk op het strand aan de Rode Zee met een goed boek. Maar dan breken er onrusten uit in Egypte. En je hebt er net een reis naartoe geboekt. Wat nu?

Info op website Buitenlandse Zaken

De Nederlandse overheid geeft voor ieder land een reisadvies. Je kunt dit vinden op de website van Buitenlandse Zaken. Ook heeft de overheid een reisadvies app voor iPhone- en Androidtelefoons waarmee je snel het laatste reisadvies van een land kunt bekijken. Hier staan ook de contactgegevens in van de Nederlandse ambassade.

Wat vergoedt je annuleringsverzekering?

Maar hoe zit het dan als je bij je reis een annuleringsverzekering hebt afgesloten? Krijg je dan iets terug van de verzekeraar? Een annuleringsverzekering dekt niet de schade die je krijgt door onrusten in het land van de reisbestemming. Een annuleringsverzekering vergoedt je reissom als je door persoonlijke omstandigheden niet op vakantie kunt gaan. Bijvoorbeeld door het overlijden van een direct familielid.

Is jouw reisorganisatie aangesloten bij het Calamiteitenfonds?

Je kunt het beste informatie vragen aan je reisorganisatie. Is deze aangesloten bij het Calamiteitenfonds? Dan is er een kans dat je vergoeding krijgt bij een negatief reisadvies. Op de website van het Calamiteitenfonds kun je zien of jouw reisorganisatie is aangesloten bij dit fonds. Let op; dit geldt alleen als je een pakketreis hebt geboekt. Een pakketreis bestaat uit tenminste één overnachting, vervoer of een andere toeristische dienst. Heb je alleen een los vliegticket geboekt? Dan geldt dit niet. In dat geval kun je altijd een telefoontje wagen met de vliegmaatschappij.

Misschien vind je dit ook interessant...