Naar inhoud

Op avontuurlijke roadtrip door Europa

Dansen in Praag, mode in Milaan. Anne en Marion gaan op roadtrip door Europa. Lees over hun onvergetelijke avonturen.
26 februari 2016

Plan je een bijzondere vakantie? Dan kun je al weken genieten van de voorpret. Dat hadden Anne en Marion ook! Zij hadden een gave "Tour de Europa" gepland. Wij waren nieuwsgierig naar hun verhalen en avonturen. Die lees je in deze blog.

Weken voorpret met de routeplanner

Anne en haar beste vriendin Marion planden voor hun vakantie een gave route door Europa. Er lag meer dan 4000 kilometer vol avontuur op hun te wachten! Anne vertelt: "We hebben weken voorpret gehad met het bedenken van de route! Uiteindelijk kwamen we op het volgende lijstje: Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland. Vanaf Duitsland reden we de laatste kilometers naar huis."

Picknicken langs de weg met stokbrood en brie

"We hadden Nederland en België snel achter ons gelaten. In Frankrijk kwam het échte vakantiegevoel. We aten stokbroden met brie langs de weg. En we hebben een rondje om de Arc de Triomph gereden. Het was zó druk, mega spannend vonden we het! We hebben zelfs Franse vrienden gemaakt!"

Mode in Milaan en koffiedrinken met knappe Italiaanse automonteurs

Van Frankrijk gingen de meiden door naar Italië. "Wij houden wel van shoppen. Dus we moesten via Milaan. Het is dé modestad van Europa! We hebben er heerlijk rond gelopen en hier en daar wat geshopt." Na het shopavontuur stapten de meiden weer in de auto. "We kregen autopech doordat een andere auto op ons botste. We baalden flink. Maar gelukkig werd alles snel gemaakt. Bovendien hebben we ook nog even koffie gedronken met hele knappe Italiaanse automonteurs!"

Dansen in Praag en Berlijn

"We vonden dat het in Praag en Berlijn tijd was om het nachtleven in te duiken. En dat hebben we geweten! We hebben tot in de late uurtjes gedanst. Maar die zere voeten waren het meer dan waard. En die onhandige autopech van een paar dagen daarvoor? Die waren we meteen vergeten."

Check welke modules bij jouw vakantie passen

Al met al hebben de 2 vriendinnen een onvergetelijke vakantie gehad. Heb jij nu ook een zo'n échte autovakantie op de planning staan? Dan kun je maar beter goed verzekerd zijn. Zet dan de module Voertuigenhulp van de FBTO Doorlopende reisverzekering aan.

Misschien vind je dit ook interessant...