Naar inhoud

Roadtrip door Amerika: 10 redenen

Groot, groter, grootst. Amerika heeft het allemaal. Bekijk 10 redenen waarom je volgende roadtrip door Amerika is.
28 december 2018

Amerika is 1 van de grootste landen ter wereld. Van grote steden met gigantische wolkenkrabbers tot verlaten prairies en ruige canyons: Amerika heeft het allemaal. Wij geven je 10 redenen om het avontuur aan te gaan. Zet je reisverzekering maar vast aan!

10 redenen om te gaan

Reden 1: groot, groter, grootst

Alles in Amerika is groot. Van grote gebouwen en auto’s tot mega porties fastfood en enorme pakken melk. Zelfs de natuur is groots. Adembenemende berglandschappen, verlaten prairies, ruige canyons… En dat allemaal in Amerika. Vergeet je niet een reisverzekering af te sluiten? Zo geniet je zonder zorgen van je vakantie aan de andere kant van de oceaan.

Reden 2: chips en popcorn in alle smaken

Nergens ter wereld vind je zoveel verschillende smaken chips, popcorn en cola als in Amerika. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaaspopcorn, citroen- en sambalchips of cola met framboossmaak?

Reden 3: wegen waar geen einde aan komt

De wegen die je tegenkomt tijdens je roadtrip door Amerika zijn eindeloos. Hoe lang en hoe ver je ook rijdt, de wegen lijken nooit op te houden. En wist je dat de brandstof een stuk goedkoper is dan in Nederland? Dus huur die camper of SUV, gooi de tank vol en hit the road. Het ultieme gevoel van vrijheid!

Reden 4: elke dag uit eten? Het kan!

Voor Amerikanen is het heel normaal om uit eten te gaan. Waar we in Nederland vaak alleen buiten de deur eten bij speciale gelegenheden, gaan Amerikanen soms wel 4 keer per week uit eten. Het is in Amerika dan ook een stuk goedkoper dan in Nederland!

Reden 5: spot beroemdheden

In Amerika wonen zoveel bekende mensen, dat je zomaar een beroemdheid tegen het lijf kunt lopen. Zeker in het zonnige Californië!

Reden 6: ontdek de nationale parken

Amerika staat bekend om haar vele nationale parken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Yellowstone National Park, de Grand Canyon of Death Valley? Een bezoek aan de nationale parken mag tijdens je roadtrip door Amerika dan ook niet ontbreken. Pas je wel op voor de beren?

Reden 7: enorme gastvrijheid

Veel mensen hebben het vooroordeel dat Amerikanen niet aardig zijn. Niets is minder waar! De mensen in Amerika zijn enorm gastvrij en behandelen hun gasten écht als koning. Ze verwachten dan natuurlijk wel een goede fooi, maar je komt in ieder geval niets tekort.

Reden 8: goedkope kleding en cosmetica

Zoek je een vakantiebestemming waar je veel en goedkoop kunt shoppen? Amerika’s got your back! Zowel de kleding als de cosmetica is een stuk goedkoper dan in Nederland. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Levi’s spijkerbroek van een paar tientjes?

Reden 9: het kan niet gek genoeg

Sommige dingen zie je alleen maar in Amerika. Hamburgers met meer dan 10.000 kilocalorieën, onbeperkt drinken in fastfoodketens, een Coca-Cola of M&M winkel… Je maakt het mee tijdens je roadtrip door Amerika.

Reden 10: heerlijk klimaat

Het weer in Amerika is vaak een stuk beter dan in Nederland, vooral in Californië. Hier blijft het eigenlijk altijd tussen de 15 en de 30 graden. Klinkt goed, toch?

Werken tijdens je roadtrip

Ben je van plan om te gaan werken tijdens je roadtrip door Amerika? Dan zijn er een aantal dingen die je moet regelen, zoals je reisverzekering en visum. Heb jij alles al geregeld? Je leest het in onze blog over werken in het buitenland.

Misschien vind je dit ook interessant...