Naar inhoud

De basis verzekering voor je vakantie

Met de basis verzekering voor je vakantie kun je onbezorgd op reis. Of je nu een paar weken of een weekendje weg gaat. 

Deze basisverzekering hoort bij de reisverzekeringen van FBTO.

Dit vergoedt de module Bagage

Op vakantie ben je standaard verzekerd voor schade, verlies of diefstal van je bagage.
In de polisvoorwaarden van de reisverzekeringen lees je precies wat wel en niet is verzekerd.

Corona: wat is verzekerd?

Heb je je wintersport in Oostenrijk of een winterzon vakantie geboekt? Maar kun je niet op reis door het coronavirus? Omdat je het land niet in mag. Of omdat je zelf ziek bent bijvoorbeeld. Wat is er dan eigenlijk wel en niet verzekerd? En hoe zit het met een inreisverbod? Lees het in onze blog over het coronavirus en je reisverzekering.

Dit zijn de maximale vergoedingen

Bij de doorlopende reisverzekering krijg je maximaal € 3.000,- per gebeurtenis. Bij de kortlopende reisverzekering krijg je maximaal € 2.500,- per persoon. Soms krijg je een maximaal bedrag vergoed:
Vergoedingen

Doorlopende reisverzekering

Kortlopende reisverzekering 
Brillen en contactlenzen € 500,-  € 250,-
Fietsen € 500,-
 € 500

Fototoestellen, filmcamera's, computers, laptops en dergelijke

€ 1.250,-
 € 1.250,-
Mobiele telefoons € 300,-  € 250,-

Dit vergoedt de module Personenhulp

Je bent op vakantie. En er gebeurt iets met je waardoor je te maken krijgt met onverwachte kosten. Met de basis verzekering voor je vakantie krijg je hulp van de FBTO Alarmcentrale
In de polisvoorwaarden van de kortlopende reisverzekering (pdf) en doorlopende reisverzekering (pdf) lees je precies wat wel en niet is verzekerd.

Zo krijg je hulp van de FBTO Alarmcentrale

Je krijgt hulp van de alarmcentrale. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent in het buitenland. En je kan niet meer naar huis rijden. Dan regelt FBTO een bestuurder. Dit valt ook onder persoonlijke hulpverlening:

  • Je krijgt vervoer
  • Je krijgt medische begeleiding die echt nodig is op de terugreis
  • Je krijgt advies
  • Je krijgt je terugreis vergoed, als een familielid of goede vriend(in) ernstig ziek is of overlijdt
  • Ook ben je verzekerd tijdens vrijwilligerswerk of een stage in het buitenland

Dit krijg je vergoed voor reisdocumenten

Verlies je de reisdocumenten (bijvoorbeeld je paspoort)? Of worden je reisdocumenten gestolen? Dan  vergoeden we de kostprijs.

Soms krijg je geen vergoeding

Soms ben je niet verzekerd met de basis vakantie verzekering. Omdat we vinden dat je zelf verantwoordelijk bent. Je bent bijvoorbeeld niet verzekerd:

  • Als je slordig met je bagage of reisdocumenten (zoals je paspoort) bent omgegaan of je telefoon op het strand hebt achtergelaten
  • Als de schade komt door bijvoorbeeld slijtage en ouderdom

Ook zijn er regels voor het bewaren van je spullen. Zo is je iPad alleen verzekerd in je handbagage. Ga je vliegen? Doe je iPad dus niet je koffer. Want dan ben je niet verzekerd. En gebruik altijd een hotelkluis voor het bewaren van waardevolle spullen of je reisdocumenten.

In de polisvoorwaarden van je doorlopende reisverzekering (pdf) of de kortlopende reisverzekering (pdf) lees je precies wat je wel en niet vergoed krijgt.

Eigen risico van je vakantieverzekering

Wordt tijdens je vakantie je mobiele telefoon gestolen? Of raak je deze kwijt? Dan heb je een eigen risico.

1. Heb je een doorlopende reisverzekering?

Dan betaal je € 50,- per gebeurtenis. Dit eigen risico geldt alleen voor je mobiele telefoon, tablet of laptop. Voor de rest van je bagage kies je zelf je eigen risico. Je kunt kiezen uit € 0,-, € 150,- of € 300,-. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.

2. Heb je een kortlopende reisverzekering?

Dan heb je altijd een eigen risico van € 100,-.

Kies de aanvullende modules die jij nodig hebt

Je kunt het basispakket uitbreiden met 8 aanvullende modules. Zo verzeker je alleen wat jij nodig hebt. En betaal je niet teveel. Zet bijvoorbeeld de module Wereld aan. Dan ben je ook verzekerd in het buitenland. Ga je langer dan 60 dagen aaneengesloten op reis? Dan heb je de module Lang op reis nodig.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.