Naar inhoud

Module Werk & Inkomen

Stel, je wordt ontslagen. Of je hebt een meningsverschil over een uitkering. Dan krijg je met de module Werk & Inkomen juridische hulp van Stichting Achmea Rechtsbijstand.

De module Werk & Inkomen hoort bij de FBTO Rechtsbijstandverzekering.

  • Premie vanaf € 8,92 per maand
  • Voor conflicten op je werk
  • Bij meningsverschil over uitkering
De premie is voor 1 persoon en inclusief assurantiebelasting. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Dit verzekert de module Werk & Inkomen

Met de module Werk & Inkomen ben je verzekerd in de Europese Unie, Zwitserland en Noorwegen.
Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Meer verzekeren?

Kies een andere aanvullende module voor extra rechtshulp:

Wat is de module Werk & Inkomen

Met de module Werk & Inkomen krijg je juridische hulp en advies bij conflicten op je werk. Heb je een meningsverschil met je werkgever, bijvoorbeeld over je inkomen? Met de module Werk & Inkomen ben je verzekerd van juridische hulp en advies.

3 maanden wachttijd

Sluit je de module Werk & Inkomen af dan krijg je de eerste 3 maanden geen hulp. Dat is je wachttijd. Je hebt geen wachttijd voor de contracten die je sluit nadat de module Werk & Inkomen in gaat.

Heb je rechtshulp nodig?

Je hebt een FBTO Rechtsbijstandverzekering en je meldt je conflict bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Hoe gaat het daarna verder? Lees meer over de rechtshulp van SAR.

Veelgestelde vragen

Heb je problemen op het moment dat je de verzekering afsluit? Dan ben je daarvoor niet verzekerd. Dit geldt ook voor problemen die je op dit moment kunt verwachten.

Sluit daarom nu alvast een verzekering af, zodat je altijd verzekerd bent in de toekomst.

Dat kan. Maar je bent alleen verzekerd als particulier. Dat betekent dat je niet verzekerd bent als je een bedrijf, kantoor of praktijk hebt en het geschil heeft daarmee te maken. Bijvoorbeeld een geschil over een kapperszaak aan huis. Je bent ook niet verzekerd als je iets onderneemt waarmee je lijkt op een bedrijf.

Je kunt de rechtsbijstandverzekering voor 1 persoon, 2 personen of voor 3 of meer personen afsluiten. Sluit je de verzekering af voor 3 of meer personen dan zijn alle gezinsleden verzekerd voor rechtsbijstand.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.