Naar inhoud

Module Fiscaal & Vermogen

Een probleem met de gemeente, de Belastingdienst of een andere overheid over belastingen en beleggingen? Voor juridische hulp en advies is er de module Fiscaal & Vermogen. Dat scheelt een hoop zorgen.

De module Fiscaal & Vermogen hoort bij de FBTO Rechtsbijstandverzekering.

  • Premie vanaf € 3,76 per maand
  • Bij conflict over je 2e woning
  • Bij conflict met Belastingdienst

De premie is voor 1 persoon en inclusief assurantiebelasting. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Dit verzekert de module Fiscaal & Vermogen

Met de module Fiscaal & Vermogen ben je alleen verzekerd in Nederland.
Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Meer verzekeren?

Kies een andere aanvullende module voor extra rechtshulp:

Wat is de module Fiscaal & Vermogen?

Met de module Fiscaal & Vermogen krijg je juridische hulp en advies bij conflicten met een gemeente, de Belastingdienst of een andere overheid over belastingen en beleggingen. Heb je een bezwaarschrift ingediend bij de Belastingdienst? En is dit afgewezen? Met de module Fiscaal & Vermogen ben je verzekerd voor juridische hulp en advies.

3 maanden wachttijd

Sluit je de module Fiscaal & Vermogen af dan krijg je de eerste 3 maanden geen hulp. Dat is je wachttijd. Je hebt geen wachttijd voor de contracten die je sluit nadat de module Fiscaal & Vermogen in gaat.

Heb je rechtshulp nodig?

Je hebt een FBTO Rechtsbijstandverzekering en je meldt je conflict bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Hoe gaat het daarna verder? Lees meer over de rechtshulp van SAR.

Veelgestelde vragen

Waar je verzekerd bent, is per module verschillend. Heb je schade in het verkeer? Dan ben je bijvoorbeeld wereldwijd verzekerd. Voor een onrechtmatige daad ben je ook wereldwijd verzekerd. Consumenten-, medische conflicten of conflicten op je werk of over je pensioen zijn verzekerd in de Europese Unie, Zwitserland en Noorwegen. Ook een conflict over je 2e woning is verzekerd in de Europese Unie, Zwitserland en Noorwegen. Andere conflicten over je vermogen of over fiscale zaken zijn alleen verzekerd in Nederland.

Je kunt de rechtsbijstandverzekering voor 1 persoon, 2 personen of voor 3 of meer personen afsluiten. Sluit je de verzekering af voor 3 of meer personen dan zijn alle gezinsleden verzekerd voor rechtsbijstand.

Dat kan. Maar je bent alleen verzekerd als particulier. Dat betekent dat je niet verzekerd bent als je een bedrijf, kantoor of praktijk hebt en het geschil heeft daarmee te maken. Bijvoorbeeld een geschil over een kapperszaak aan huis. Je bent ook niet verzekerd als je iets onderneemt waarmee je lijkt op een bedrijf.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.