Naar inhoud

Goede vakantiedeal?

Je ziet jezelf al op het strand liggen. Wat een superdeal! Maar dan: foutje in de prijs. Krijg je juridische hulp?
19 februari 2018

Herken je dat. Je ziet een zonnige aanbieding: 'Voor maar € 199,- een week naar Mallorca. Boek nu!' Online een goedkope zonvakantie scoren en hup: lekker weg naar de zon!

Je krijgt de boekingsbevestiging en denkt een goede deal te hebben. Wat kan er misgaan? De aanbieder is lid van de ANVR. Je ligt in gedachten al op dat mooie zandstrand. Vlak na de bevestigingsmail gaat de telefoon. De reisorganisatie belt. "Sorry. Er is een fout gemaakt in de aanbieding. De prijs klopt niet. In plaats van € 399,- is de reis voor € 199,- op de site gezet." De reisorganisatie vraagt je alsnog het restant van € 200,- te betalen. Het overkwam een klant van FBTO.

Kan dit zomaar? FBTO Rechtsbijstand vragen!

Onze klant baalt. "Heb je zo je best gedaan om de beste deal te pakken. En dan komt er ineens nog weer een bedrag overheen!", vertelt ze aan de telefoon. Ze belde met Stichting Achmea Rechtsbijstand, die voor FBTO de rechtshulp voor klanten regelt. De klant was benieuwd wat haar rechten en plichten zijn. We pakten direct de ANVR voorwaarden erbij. Voor € 199,- een week naar Mallorca! Zo’n aanbieding is niet vreemd en verbaast de gemiddelde vakantieganger niet. Dat komt veel vaker voor. Als de aanbieding op een internetsite van een reisorganisatie staat en je boekt het, komt er ook gewoon een overeenkomst tot stand.

Is de klacht niet opgelost? Dan kun je de klacht voorleggen aan de Geschillencommissie

De jurist van Achmea Rechtsbijstand heeft de zaak opgepakt en is een procedure gestart bij de Geschillencommissie Reizen. De Geschillencommissie oordeelde in dit geval dat de prijs niet zodanig was dat de je als consument had moeten beseffen dat de prijs onjuist was. Onze klant hoefde de prijsverhoging niet te betalen.

Meer weten over de FBTO Rechtsbijstandverzekering?

Bij FBTO stel je zelf jouw rechtsbijstandverzekering samen. Want jij kiest de modules die bij je passen. Kijk maar eens.

Misschien vind je dit ook interessant...