Naar inhoud

Je caravan in een stalling

Stal je je caravan in een stalling in Nederland? Dan ben je verzekerd met de FBTO Caravanverzekering. In een overdekte of afgesloten stalling mag de caravan vaak niet op slot staan. Dit heeft te maken met de brandveiligheid. Je caravan is alleen verzekerd als de stallingsruimte goed afgesloten of bewaakt is.

Staat je caravan gewoon buiten?

Stal je je caravan buiten? Dus op een erf of aan de openbare weg? Dan is je caravan alleen verzekerd als de caravan goed beveiligd is. Je hebt dan door de SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) goedgekeurde beveiliging nodig. Bijvoorbeeld een wielklem of een disselslot. Kijk voor meer informatie op de site van de SCM.

Je caravan staat in het buitenland

Dan ben je voor maximaal 6 maanden verzekerd. Deze periode moet aangesloten zijn. Dat betekent dat er geen tijd tussen de maanden zit. Ook hier geldt dat de caravan alleen verzekerd is als de caravan goed beveiligd is. Je hebt dan door de SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) goedgekeurde beveiliging nodig. Bijvoorbeeld een wielklem of een disselslot. Kijk voor meer informatie op de site van de SCM.

Je caravan staat langer dan 6 maanden in het buitenland

Staat je caravan langer dan 6 maanden achterelkaar per jaar in het buitenland? Dan kun je je caravan niet bij FBTO verzekeren.