Naar inhoud

Bootverzekering WA-Casco

Met de WA-Casco bootverzekering ben je verzekerd voor schade aan je boot, motor en uitrusting. Bijvoorbeeld door een aanvaring, brand, storm of inbraak.

De bootverzekering met WA-Casco is de meest uitgebreide dekking van de FBTO Bootverzekering.

Voordelen WA-Casco bootverzekering

  • Geen standaard eigen risico
  • Meest complete bootverzekering
  • Opvarenden verzekerd bij ongeval
Bereken je premie 2 minuten
wa casco bootverzekering

Dit vergoedt de WA-Casco bootverzekering

Je bent verzekerd voor schade in het door jou gekozen vaargebied.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Minder uitgebreid verzekeren? 

Wat is een WA-Casco bootverzekering?

Heb je schade door bijvoorbeeld een aanvaring, brand, storm of inbraak? Dan ben je verzekerd voor schade aan je boot, scheepsuitrusting en motor als je een bootverzekering met WA-Casco hebt. Bij een ongeval met de boot zijn opvarenden verzekerd bij blijvende invaliditeit of overlijden. Zij krijgen dan een vooraf vastgesteld bedrag. Je kunt zelf een eigen risico kiezen. De hoogte van het eigen risico hangt af van de waarde van je boot. De WA-Casco bootverzekering wordt het vaakst gekozen door onze klanten.

Vergoeding bij totaal verlies en diefstal

Bij totaal verlies vergoeden wij bij een WA-Casco bootverzekering niet de dagwaarde, maar de aanschafwaarde. Tot 3 jaar na aankoop van de boot. Maar alleen als je boot niet ouder is dan 8 jaar. Voldoet je boot niet aan deze voorwaarden, dan vergoeden wij de dagwaarde.

Kies je vaargebied

Als je de WA-bootverzekering van FBTO afsluit kies je zelf waar je op het water bent verzekerd. Kies uit 4 vaargebieden. Andere vaarplannen? Neem dan contact met ons op.

1. Nederlandse binnenwateren

Verzekerd op Nederlandse binnenwateren, Randmeren, vaart van Muiden naar Eemmeer en vaart van Eemmeer naar Muiden.  Lees meer over vaargebied 1

2. Europese binnenwateren

Verzekerd op de binnenwateren van Europa, Europese territoriale wateren van de Middellandse Zee en tot 5 mijl uit de kust van de Europese landen.  Lees meer over vaargebied 2

3. Klein vierkant

Verzekerd voor zeevaart in het kleine vierkant begrensd door 48° tot 62° N.B. en 6° W.L. tot 25° O.L. Ook in de havens binnen dit vierkant.  Lees meer over vaargebied 3

4. Groot vierkant

Verzekerd voor zeevaart in het grote vierkant begrensd door 27° tot 72° N.B. en 32° W.L. tot 40° O.L. Ook in de havens binnen dit vierkant. Lees meer over vaargebied 4

Veelgestelde vragen

Kan je boot gerepareerd worden? Dan betalen wij de reparatiekosten, het materiaal en het uurloon van de reparateur. Is dat bedrag hoger dan de dagwaarde van je boot? Dan is je boot total loss. Bij total loss vergoeden wij niet de dagwaarde, maar de aanschafwaarde. Tot 3 jaar na aankoop van de boot. En als je boot niet ouder is dan 8 jaar.

Als je een WA-Casco bootverzekering hebt, zijn je spullen verzekerd. Tot 20% van de verzekerde waarde van de boot. Dit geldt bijvoorbeeld voor de inventaris. Kostbaarheden zijn niet verzekerd. Als je een lange tijd achter elkaar niet vaart en in de winter, moeten waardevolle spullen van boord worden gehaald. Bekijk de voorwaarden (pdf) voor meer informatie hierover.

Je kunt je boot niet casco verzekeren in de grachten van grote steden, zoals Amsterdam, Leiden, Utrecht en Den Haag. Hiervoor kun je bij FBTO alleen een WA bootverzekering afsluiten. Wanneer je je boot in een jachthaven stalt, kunnen we hem wel casco verzekeren.

Ja. Ook als je wedstrijden zeilt, ben je verzekerd. Afhankelijk van het aantal starts, kan het wel zijn dat je een verplicht eigen risico hebt. Dit eigen risico is alleen van toepassing bij casco schades. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van de waarde van je boot. Als je een eigen risico hebt, dan geldt deze ook tijdens pleziervaartochten.

Ja, maar alleen als de schade door stuurfouten van de schipper is veroorzaakt. Schade die de waterskiër lijdt door bijvoorbeeld stunten, is niet verzekerd. Meer over wat wel en niet verzekerd is, lees je in de voorwaarden van de bootverzekering (pdf).

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.