Naar inhoud

WA bootverzekering

Met de WA-bootverzekering ben je verzekerd voor schade die je met je boot veroorzaakt aan iemand anders. Of aan de spullen van iemand anders.

De WA-bootverzekering is onderdeel van de FBTO Bootverzekering.

Voordelen WA-bootverzekering

  • Geen eigen risico
  • Kies zelf je vaargebied
  • Noodzakelijke hulp op het water
Bereken je premie 2 minuten
wa bootverzekering

Dit vergoedt de WA-bootverzekering

Je bent verzekerd in het vaargebied van je WA-bootverzekering.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer verzekeren?

Wat is een WA-bootverzekering?

Met een WA verzekering voor je boot ben je verzekerd voor schade die je met je boot veroorzaakt aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders. En noodzakelijke hulp is verzekerd. Met de WA-bootverzekering heb je geen eigen risico.

Hoeveel premie je betaalt, hangt af van verschillende dingen. Zoals het bouwjaar van je boot, het type boot, hoeveel jaar je zonder schade hebt gevaren en het gebied waarin je vaart. Wil je een uitgebreidere dekking? Kies dan voor de WA-Casco bootverzekering van FBTO.

Kies je vaargebied

Als je de WA-bootverzekering van FBTO afsluit kies je zelf waar je op het water bent verzekerd. Kies uit 4 vaargebieden. Andere vaarplannen? Neem dan contact met ons op.

1. Nederlandse binnenwateren

Verzekerd op Nederlandse binnenwateren, Randmeren, vaart van Muiden naar Eemmeer en vaart van Eemmeer naar Muiden.  Lees meer over vaargebied 1

2. Europese binnenwateren

Verzekerd op de binnenwateren van Europa, Europese territoriale wateren van de Middellandse Zee en tot 5 mijl uit de kust van de Europese landen.  Lees meer over vaargebied 2

3. Klein vierkant

Verzekerd voor zeevaart in het kleine vierkant begrensd door 48° tot 62° N.B. en 6° W.L. tot 25° O.L. Ook in de havens binnen dit vierkant.  Lees meer over vaargebied 3

4. Groot vierkant

Verzekerd voor zeevaart in het grote vierkant begrensd door 27° tot 72° N.B. en 32° W.L. tot 40° O.L. Ook in de havens binnen dit vierkant. Lees meer over vaargebied 4

Veelgestelde vragen

Volgens de Nederlandse wet hoef je je boot niet te verzekeren. Het is wel verstandig je boot minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. Dit wordt namelijk vaak niet verzekerd als je een gewone aansprakelijkheidsverzekering (AVP) hebt. Daarnaast stellen jachthavens en winterstallingen het vaak verplicht om je boot minimaal WA te verzekeren. Ook in het buitenland is het vaak verplicht. Met een WA-verzekering is de schade die je veroorzaakt aan iemand anders of aan zijn of haar spullen verzekerd.

De FBTO Bootverzekering is het hele jaar geldig, ook als je niet vaart. Of je er nou voor kiest om je boot in het water te laten of te stallen op de kant of in een winterstalling. In alle gevallen ben je gewoon verzekerd.

Je hebt geen eigen risico als jij, of de gebruiker van je boot, aansprakelijk bent voor schade aan (spullen van) iemand anders. Je betaalt dus niet mee aan de schade van een ander.

Documenten

Lees alles over de boot­verzekering in de polis­voorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.