Naar inhoud

Met een veilig reddingsvest het water op

Een goed werkend reddingsvest is belangrijk. Laat in april je reddingsvesten checken voor een speciale actieprijs.
8 april 2019

Dobber je net lekker op zee, steekt er ineens een flinke storm op. Daar was je niet op voorbereid! En je boot ook niet. Ineens maak je water en ontstaat een spannende situatie. Naast een bootverzekering is een goed werkend reddingsvest essentieel voordat je het water opgaat. Daarom kun je de hele maand april je reddingsvesten laten checken voor een speciale actieprijs. Wel zo veilig!

Iedere 2 jaar

Opblaasbare reddingsvesten moeten verplicht iedere 2 jaar gekeurd worden. Wat is nou een beter moment om dit te doen, dan vlak voor het watersportseizoen weer volop van start gaat? Zo weet je zeker dat je reddingsvest nog helemaal goed werkt.

De keuring

Deze keuring moet door een gecertificeerde keuringsinstantie worden uitgevoerd. Tijdens de keuring worden de vesten minimaal 16 uur onder druk getest op lekkage. Daarnaast wordt onder meer gekeken naar:

  • De afsluitringen
  • De smelttabletten
  • Het patroon

Reddingsvest goedgekeurd? Dan krijg je een stempel in het vest of een certificaat als bewijs. Beiden zijn 2 jaar geldig.

April is Keuringsmaand

Om het belang van een goedgekeurd reddingsvest te benadrukken, roept de KNRM de maand april uit tot Keuringsmaand! Dat juichen we natuurlijk van harte toe!

Wat het precies inhoudt? In april kun je je reddingsvesten laten checken voor een speciale actieprijs van € 29,95 per stuk! Deze prijs geldt voor alle merken en types, behalve voor Hammar-systemen. Je levert de vesten in bij 1 van de 8 deelnemende winkels. Na maximaal 3 weken kun je je vesten helemaal goedgekeurd – als het goed is – weer ophalen. Zit er geen deelnemende winkel bij je in de buurt? Geen zorgen, opsturen kan vaak ook. Neem contact op met de dichtstbijzijnde deelnemende winkel om de mogelijkheden te bespreken.

Misschien vind je dit ook interessant...