Naar inhoud
bootspecialist folkert

Sloep verzekeren: Folkert weet er alles van

Folkert weet alles van boten. Als watersporter pur sang regelt hij al 27 jaar bootverzekeringen bij FBTO.
4 maart 2020
Folkert, onze bootspecialist, voelt zich al 27 jaar als een vis in het water bij FBTO. Hij begon op de afdeling bootverzekeringen en is er nooit meer weggegaan. Folkert is een watersporter pur sang. Zijn eigen boot, een teakhouten reddingssloep uit 1933, is tiptop onderhouden. 's Winters in de stalling, maar over een paar weken ligt de sloep weer waar 'ie hoort. In het water, een nieuw vaarseizoen!

"Het nieuwe vaarseizoen staat voor de deur, dat merk je nu al op onze afdeling. Het wordt écht weer drukker! De mooiste tijd van het jaar!" In de zomer draait de bootafdeling op volle toeren. Er werken in die periode 8 collega's op de afdeling. De afdeling informeert vaarliefhebbers over de bootverzekering van FBTO en helpt natuurlijk bij vragen. "Hoe je een sloep verzekert bijvoorbeeld. Of in welk vaargebied ze terecht kunnen met hun verzekering."

Iedere klant heeft zijn eigen verhaal

Folkert: "In het vaarseizoen draait bij ons alles om watersport. Het vaarseizoen begint voor ons op 1 april en gaat door tot 1 oktober. Wat mij het meest aanspreekt in mijn werk zijn de persoonlijke gesprekken die ik met klanten heb. Iedere klant heeft zijn eigen verhaal."

Geen bootliefhebber is hetzelfde

"Zoveel mensen, zoveel wensen. Geen bootliefhebber is hetzelfde: mensen met grote motorkruisers, sloepen, vletten, open zeilboten, noem maar op. Van een vaartocht door de Amsterdamse grachten, via de Zeeuwse, Hollandse en Friese meren, riviervaarten tot wedstrijdzeilers die de hele wereld zien. Zoveel diversiteit, zoveel verschillende vragen. Geen klant is hetzelfde. Dat vind ik meteen het leukste aan mijn werk."

De trots van Folkert: een teakhouten reddingssloep

Folkert zelf is ook dol op varen. Zodra de zon wat hoger aan de hemel staat, is hij op de Friese wateren te vinden. "Ik heb een teakhouten reddingssloep uit 1933, SIA gecertificeerd. Dat is een soort keurmerk van reddingssloepen die in de vorige eeuw meegingen op koopvaardijschepen naar Nederlands Indië. Ik heb de sloep sinds 1995 en heb 'm in 2017 helemaal opgeknapt."

De boot van Folkert

100% genieten

Friesland is de favoriete vaarprovincie van Folkert. "Mijn sloep ligt in het hart van het Friese merengebied. Vanuit Akkrum vaar ik alle kanten op. En elke keer is het weer genieten. De mooie luchten, het weidse water en de overweldigende natuur. Iedere keer word ik weer verrast door het mooie 'dicht bij huis'. Op het water kom ik echt helemaal tot rust. 100% genieten. Vaarseizoen 2019? Dan staat voor mij de in oude glorie herstelde Middelseeroute in het hart van Friesland op de agenda. Vanuit Leeuwarden over de Zwette naar Sneek, daarna via Bolsward en Franeker naar het noorden van de provincie. Waar het steeds stiller wordt. Daar heb ik nu al zin in!"

Bijzondere verhalen van klanten

De klanten die Folkert spreekt hebben soms een bijzonder verhaal. Folkert heeft er zelf ook één: "Gesprekken met klanten zijn vaak heel persoonlijk. Zoals het contact met een klant uit Rotterdam. Hij had net een wereldreis achter de rug en nodigde mij aan de telefoon uit voor een zeiltocht. Van Fréjus naar Cannes. Deze uitnodiging kon ik natuurlijk niet afslaan, ben in de auto gestapt en naar Fréjus gereden. Vervolgens aan boord gegaan voor een onvergetelijke reis. Samen met een bijzondere klant. Dat is toch uniek?!"

Een prachtige baan!

"In de 27 jaar bij FBTO heb ik veel meegemaakt. Van offline naar online en van een sloep tot zeewaardige zeiljachten. Maar ook van klantverhalen uit alle werelddelen. Van Loosdrecht tot Los Angeles. Ik heb een prachtige baan!"

Vrije tijd en je verzekeringen bij FBTO

Nieuwsgierig naar wat de bootverzekering van FBTO je kost? Bereken je premie! Bellen kan natuurlijk ook, onze bootspecialisten zitten voor je klaar op (058) 234 56 66. Verzeker ook je vakantie bij FBTO. Dat doe je met de reisverzekering. Beide verzekeringen onder 1 dak. Slim als je schade krijgt, dan heb je 1 aanspreekpunt. Verzekering klaar? Varen maar!

Misschien vind je dit ook interessant...