Naar inhoud

Voorbeelden van de nieuwe bonus-malusregeling

We hebben een nieuwe bonus-malusregeling. Maar hoe zit het nu met de schadevrije jaren? Ga je er op vooruit? Of heeft het voor jou geen gevolgen? Bekijk de nieuwe tabel met de schadevrije jaren en de no-claimkorting (pdf). We hebben ook een paar voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Voorbeeld 1

Henk rijdt al heel veel jaar zonder schade. Hij heeft nu 13 schadevrije jaren! Toch moet hij nu schade melden. De nieuwe bonus-malusregeling is voor hem heel voordelig! In de oude regeling zou hij terugvallen van 13 naar 4 schadevrije jaren. Hij hield 65% no-claimkorting over. Met de nieuwe regeling valt hij maar 5 schadevrije jaren terug. Met de 8 schadevrije jaren die hij overhoudt, heeft hij nog steeds zijn 75% no-claimkorting!

Voorbeeld 2

Lisa heeft veel pech. Ongelukjes zitten in kleine hoekjes. Ze heeft al een paar keer schade aan haar auto moeten melden. Ze heeft nu -3 schadevrije jaren. Met de oude regeling zou ze nu 25% extra premie moeten betalen. Toch een geluk dat ze nu meegaat met de nieuwe bonus-malusregeling van de FBTO Autoverzekering. Met de nieuwe regeling houdt ze namelijk nog steeds 15% no-claimkorting over!

Voorbeeld 3

Het zit Said niet mee. Dat paaltje stond er volgens hem echt niet. Gelukkig dat de schadehersteller hier wel raad mee wist. Van 8 schadevrije jaren valt hij door het melden van deze schade nu terug naar 3 schadevrije jaren. Met de nieuwe bonus-malusregeling valt zijn no-claimkorting hierdoor van 75% terug naar 55%. In de oude regeling zou hij terugvallen naar 4 schadevrije jaren en 65% no-claimkorting. Voor Said valt de nieuwe regeling helaas minder gunstig uit.