Naar inhoud

Nieuwe afbouwregeling schadevrije jaren

Heb jij je auto- of motorverzekering vóór oktober 2009 bij FBTO afgesloten? En moet je een schade melden? Dan verandert er iets in de terugval van schadevrije jaren. Er is een nieuwe afbouwregeling die de meeste verzekeraars nu gebruiken. En het is een stuk makkelijker! Bekijk de nieuwe tabel (pdf).

Alleen je schadevrije jaren veranderen

Het enige wat verandert in de nieuwe regeling zijn je aantal schadevrije jaren. Dit heeft voor jou dus alleen gevolgen als je schade moet melden.

  • Heb je 0 tot 15 schadevrije jaren? En moet je een schade melden? Dan val je 5 schadevrije jaren terug.
  • Heb je 15 of meer schadevrije jaren? En meld je schade? Dan val je terug naar 10 schadevrije jaren.
  • Heb je minder dan 0 schadevrije jaren? En meld je een schade? Dan val je terug naar -5 schadevrije jaren. Minder dan -5 schadevrije jaren kun je niet krijgen.

Wat zijn de voordelen en nadelen?

In de meeste gevallen merk je niks van de nieuwe regeling. En soms is het zelfs voordelig! We hebben 2 voorbeelden voor je op een rij gezet:

  1. Heb je 12 schadevrije jaren? In de oude regeling viel, na het melden van schade, terug naar 4 schadevrije jaren. In de nieuwe regeling val je 5 schadevrije jaren terug. En je houdt dus 7 schadevrije jaren over. Dat is voordelig!
  2.  Heb je 6 schadevrije jaren? In de oude regeling zou je, na het melden van schade, terugvallen naar 4 schadevrije jaren. In de nieuwe regeling val je 5 schadevrije jaren terug. Je houdt dus 1 schadevrij jaar over. In dit geval is het niet voordelig.

Tip! Soms is onze online autoverzekering voordeliger

Heb jij je FBTO Autoverzekering vóór oktober 2009 afgesloten? Grote kans dat onze online autoverzekering voordeliger is. Weten hoe dit voor jou zit? Bel dan even naar (058) 234 56 78. Wij zijn er op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur. We helpen je graag!