Naar inhoud
eerste auto evelyn

De 1e auto van… Evelyn

Ontmoet de grote liefde van Evelyn. Een schoonheid. En ontdek hoe het kopen van haar 1e auto verliep.
30 april 2019
Kersvers koppel Tarek en Evelyn bezocht op een zaterdagochtend verschillende autoverkopers. “We namen de tijd. Mijn 1e auto moest een schoonheid worden. En dat is gelukt. Het uitzoeken van een auto was een behoorlijke zoektocht. Gelukkig ging het afsluiten van een autoverzekering  een stuk sneller.”

Evelyn ging met een wensenlijst op pad

De 1e auto moest wel vlekbestendig zijn. Evelyn wilde de auto voornamelijk gebruiken als het regent, sneeuwt of hagelt. En voor bezoekjes aan haar zusje in Lemmer. "Ik heb best lang gezocht. Hij moet mooi zijn én binnen mijn budget passen. Tarek zei nog dat ik op een paar dingen moest letten. De auto moest zuinig rijden, goedkoop in de wegenbelasting én in de verzekering zijn. Ik heb 'm namelijk niet elke dag nodig."

3 keer is scheepsrecht

“Mijn 1e auto vond ik niet bij de dichtstbijzijnde autoverkoper. De autoverkoper vlakbij m’n huis probeerde me steeds auto’s boven mijn budget te verkopen. De 2e had goede auto’s, maar niet de kleur die ik wilde. Bij de 3e autoverkoper had ik beet. Toen hij mijn wensenlijstje zag, zei hij dat het mijn geluksdag was. Hij had de auto die ik zocht.”

En de 1e auto werd… een rode Citroën C1

"Ik ben best wel een twijfelkont. Maar toen ik hem zag, wist ik het: die wil ik! Een rode Citroën C1. Ik was op slag verliefd. Na een proefritje was ik om en besloot dat die auto en ik een match waren. Hij heeft geen airco, elektrische ramen of stoelverwarming. Maar wel een radio. Precies goed, want ik houd ervan om lekker mee te zingen met m’n favoriete nummers. En wat er niet aanzit, kan ook niet stukgaan, toch?"

Wat een vrijheid!

Evelyn rijdt nu een maand rond in haar nieuwe liefde. Ze hoeft niet meer na te denken over vervoer, ze pakt lekker haar eigen auto. Hup, even naar haar pasgeboren neefje of lekker naar Harlingen om uit te waaien. Om deze vrijheid te krijgen, heb ik me wel eerst goed moeten inlezen. “Ik heb me voorbereid met jullie tips om je 1e auto te kopen. Misschien helpt dit andere lezers ook?”

Misschien vind je dit ook interessant...